Felelős Állattartás sorozatunk harmadik előadásának témája Kutyaválasztás. 

Amikor kutyát veszünk magunkhoz, akkor hosszú időre, akár 10-15 évre választunk társat. Ahhoz, hogy a közös élet ne váljon csalódássá, nagyon fontos, hogy az új családtag kiválasztása is tudatos, körültekintő döntés eredménye legyen. Milyen fajtát válasszunk, egyáltalán számít hogy keverék vagy fajtatiszta egy kutya? Tenyésztőtől vagy menhelyről vigyük haza új társunkat? Felnőtt vagy kölyök legyen a kiválasztott? Melyik kölyköt érdemes választani egy alomból?

Az előadás témája nemcsak az volt, hogy mire kell figyeljünk azelőtt, amikor kis vagy nagy kutyát választunk, hanem az is, ha már megvan a négylábú társunk, mik azok a jellemző tulajdonságok melyeket magukkal hoztak a múltból, mik a tipikus fajtajellemzők az adott kutyára vonatkozóan. Ha ezek esetleg negatívok, vagy nem teljesen illenek a család mindennapjaiba, hogyan tudunk rajtuk változtatni, hogyan tudjuk kiküszöbölni a kellemetlenségeket. Sok esetben sajnos előfordul az is, hogy kutyaválasztás után jövünk rá, talán nem azt a négylábút kellett volna választani.

Kutyát 10+ évre választunk, fontos tehát, hogy olyan társat, barátot találjunk akinek a vérmérséklete, tulajdonságai passzolnak a mienkhez, a családhoz amibe érkezik. 

A kutya fajtajellemzői nagyban befolyásolják a tulajdonságokat, azonban óriási szerepe van annak is például, hogy hányadikként jön világra az alomban és az is, hogyan viszonyul hozzá az anyja. Nem utolsó sorban, jelentős hatással bír az, milyen élmények érték korábbi életében. Rengeteg szempont van, amit meg kell vizsgálnunk, ha problémamentes beilleszkedést és életet szeretnénk kutyánkkal együtt!

Az előadást Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola vezetője tartotta, akitől iránymutatást kapunk, mire figyeljünk mindennapjaink során, amivel kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhetünk kutyánkkal!

❤️ Várunk szeretettel minden gazdit és a témák iránt érdeklődőt további előadásainkra.

👉🏼 Regisztráció: www.bit.ly/felelosallattartas_ujbuda