Erdő Lenke a Hordozóház oktatója tartott hordozási tanácsadást az édesanyáknak a Ficsak Családi Központban. 

A résztvevők megismerkedtek a különböző hordozó eszközökkel, kipróbálhatták azokat. Lenke a hordozó eszközök széles választékát hozta magával, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.  

Az anyukák a próbababákon és a saját gyermekükön is kipróbálták a kötési technikákat, illetve útmutatást kaptak, hogy milyen korú, milyen súlyú gyermeket, milyen pozícióban érdemes hordozni. Hordozóeszköz választásakor érdemes amellett letenni a voksunkat, amelyikkel azonosulni tudunk. Ha ránézésre a sok csatos kenguru nem szimpatikus, válasszunk kendőt! Gyermekünknek bármelyik eszköz megfelelő, mert az újszülöttnek az édesanya közelsége a legfontosabb a világon. Eszközválasztásnál a saját preferenciáinkat részesítsük előnyben, nekünk melyik kényelmes, melyikkel tudunk azonosulni. Megtudtuk, ha gyermekünk nem szereti a hordozást, az nem az eszköz hibája, hanem elképzelhető, hogy nem lát ki, nem tudja a kezeit mozgatni, a mozgásában korlátozva van. Ilyenkor váltsunk eszközt, vagy pozíciót (elől hordozásról hátul hordozásra). Ezért mindig figyeljünk a babánk és a saját testünk jelzéseire is. Rosszul hordozni nem lehet.

 A babahordozás nagyon-nagyon jó lehetőség a korai szülő-gyermek kapcsolat, a kötődés elmélyítéséhez! Sőt, nagyszerű lehetőség az édesapák bevonására is, mert hordozni ők is tudnak. A tanácsadás a résztvevők kérdéseinek megválaszolásával zárult.  

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/