Mindenhol ott vannak! Észrevétlenül megbújva velünk együtt élnek!  Ők a városlakó négylábúak.

Október elején könnyed, de tartalmas kirándulásra vártuk a Budapest 11. kerületének lakóit, melynek részét képezte egy állat bemutató a városlakó négylábúakról. 

A gazdagréti Tanuszodától indulva gyönyörű kora őszi időben leereszkedtünk a meredek domboldalon, megcsodáltuk a nyugovóra térő természeti kincseket, majd pedig Tóth Gábor előadónknak köszönhetően testközelből szemügyre vettük a körülöttünk élő, de rejtőzködő állatokat. 

Felejthetetlen élményben volt része annak, aki a Gazdagréthez szinte karnyújtásnyira levő érintetlen természetbe velünk tartott, ahol az Állati Jó Bemutatón előkerült az egér, a patkány, a nyest, a görény, a róka és a kutya is, valamint rengeteg érdekes dolgot megtudnunk róluk, melyek a biológia könyvekben ritkán szerepelnek!

Az Állati Jó Bemutató egy humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, mely során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillantottunk be. Lakókörnyezetünk, nagyvárosaink remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. 

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már igen kis korban megtapasztalják, megismerjék a körülöttük lévő érintetlen környezetet, ezért számos olyan programot szervezünk, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas kikapcsolódást nyújtanak. Fontos észre vennünk  a körülöttünk lévő csodát, bolygón sokféleségét  megtapasztalni, megélni a természet nyújtotta lehetőségeket, a lehető legnagyobb mennyiségű időt szabadban tölteni. Keresni a lehetőségeket a valóban testi és szellemi kikapcsolódást nyújtó potenciálok kihasználására. 

Mindenkit arra biztatunk a a hidegebb idő beköszöntét követően is kiránduljon, túrázzon, vagy sétáljon minden nap!