A FICSAK Szülőakadémia a nagy érdeklődésre való tekintettel a Budapest 11. kerületében rendezi meg kizárólag személyesen látogatható kisgyerekes témákat érintő előadássorozatát.

A beszélgetéseknek a Szent II. János Pál Iskolaközpont ad otthont, ahol az előre regisztrált résztvevők az óvodás korban jelentkező problémák és kihívások megoldási mechanizmusait vezetett módon dolgozzák fel, Arendt Anna pszichológus segítségével.

2023-ban elindult a FICSAK Szülőakadémia újabb előadássorozata, mellyel célunk, hogy olyan, a szülőkben felmerülő kérdésekre segítsünk választ adni, amelyek elősegítik a családi élet harmóniáját, és a gyerekek testi és lelki fejlődését.

Témáinkat a családok körében gyakran előforduló nehéz feladatokra, megoldandó problémákra építjük. Előadásunkhoz kizárólag személyesen lehet csatlakozni, ugyanis a program magában foglal kiscsoportos beszélgetéseket, tapasztalatcserét, egyéni problémák, esetek feltárását, személyes tanácsokat, útmutatást

Az alábbi óvodás korosztály szüleinek szóló előadásokra várjuk jelentkezéseteket:

 2023. február 23. csütörtök 17 óra: Esti elalvás – hogy az altatás ne legyen több órás procedúra

2023. április 4. kedd 17 óra Szülői kimerültség – hogyan csökkenthetjük terheinket

2023. április 18. kedd 17 óra Óvodából az iskolába – hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolára

Regisztráció: www.bit.ly/szuloakademia2023

Nagyon fontos hogy szülőként abban az esetben, ha elakadunk, iránymutatásra van szükségünk tudjunk olyan szakemberekhez, barátokhoz fordulni, akik irányt képesek mutatni, ezáltal túllendüljünk elkeseredettségünkön, találjunk választ problémáinkra.

A gyereknevelésre nincs egy bevált módszer, minden gyerek, minden család, minden élethelyzet más és más, de sok esetben már az is megoldást jelenthet, ha meghallgatjuk mások álláspontját, rituáléját, mi az, ahogy más szülők megoldják hasonló problémájukat, mint amivel mi is szembesülünk nap mint nap. Nem kell és nem is lehet tökéletesen csinálni, viszont mindent meg kell annak érdekében tenni, hogy a lehető legtöbbet meg tudjuk adni gyerekeinknek, akik tanulhatnak és példaértékűen gondolnak majd ránk, mert érzik egy életen át az odaadó törődésünket.