Zöld Mikulás Játék

A FICSAK Budapest11 Egyesület és a Zöld Követ egyesület újabb nyereményjátékot hirdetett!

Játékos formában keressük a válaszokat környezetvédelmi kérdésekre a Mikulás szokásaihoz kapcsolódóan és a kitöltők megnyerhetik az értékes díjak egyikét.

A helyesen kitöltők között értékes ajándékokat sorsolunk ki! Fődíj egy Környezetvédelem: illedelmes viselkedés a természetben – fejlesztő játék, továbbá a nyeremények között szerepel 1 db Geo, a környezettudatos kiskamasz, 1 db Amíg megváltjuk a világot és 1 db Fekete gólya – madárismereti párosító kártyajáték.

Zöld Mikulás Gazdagréten

Rengeteg gyerek és szülő kerekedett fel december 5.-én és gyűlt össze, hogy énekszóval várja a Mikulást Gazdagrét egyik kedvelt bisztrója előtt. Sötétedéskor érkezett meg a zöld ruhás Mikulás, aki a gyerekek nagy örömére segítőivel egy hatalmas puttonyt is magával cipelt. Messziről érkezett, de a gyerekről mindent tudott. Nagy örömmel adta át nekik az egészséges finomságokkal teli mikulás csomagokat. 

A Ficsak Budapest11 és Zöld Követ egyesületek a Zöld Mikulás eseménnyel arra hívják fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével se feledkezzünk meg a környezetvédelemről. A mikulás csomag összeállítása során is figyeltünk arra, hogy annak tartalma a gyerekeknek az örömére szolgáljon, de emellett egészséges és finom is legyen. 

Kampányaink és programjaink során szeretnénk Gazdagrét és a 11. kerület lakosainak egy olyan szemléletmódot közvetíteni, ami lehetővé teszi környezetünk fenntarthatóságát, anélkül, hogy saját érdekeink csorbulnának. Célunk átadni és szokássá tenni olyan alapvető tevékenységeket, magatartást, melyek megtartásával, kis/kellő odafigyeléssel jelentős mértékben tehetünk környezetünk tisztántartása, a hulladékcsökkentés elősegítése vagy az energiapazarlás mérséklésében. 

Zöld Mikulás eseménnyel a gyerekeket szólítjuk meg, akik  a leginkább fogékonyak a környezetvédelemre. Ök lesznek a 21. század mozgatórugói, de rajtunk múlik milyen szemlélettel, vélekedéssel kezelik a világ jelenlegi talán legnagyobb problémáját, a környezetszennyezést. Ha nem állítjuk meg a jelenlegi energiapazarló, szeméttermelő hozzáállásunkat, a század végére a kocka véglegesen fordul. Nem mi leszünk a környezetünk ellensége, hanem a környezetünk fordul ellenünk, aminek már manapság is vannak fenyegető jelei. 

Talán még nem késő! 

Nagy boldogság számunkra, hogy ilyen nagy számú gyerek jött el és várta velünk együtt a Mikulást, és bízunk abban, hogy maradandó élményként emlékeznek majd a különleges Zöld Mikulásra. 

Nagy öröm számunkra, hogy sokan csatlakoznak hozzánk, részt vesznek rendezvényeinken, reméljük minden ilyen akciónk segít abban, hogy az emberek a szemléletén változtassunk, hatással van környezetünk megújulására.

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/

Adventi Jótékonysági koszorú készítés

Immár 6. alkalommal került megrendezésre a Fiatal Családosok Klubjának szervezésében a Családszervezetek Jótékonysági Vásár és Gyűjtése, amelynek a kezdeményezettje a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona. A gyűjtésünk teljes bevételét egy Új Családi Otthon kialakítására szántuk, mely menedéket ad az arra rászoruló családok számára.

A jótékonysági vásár keretein belül  volt lehetősége a résztvevőknek saját koszorút készíteni. A koszorú árával hozzájárultak hogy egy új, biztonságos családi otthont alakíthassunk ki a bántalmazott édesanyák és gyermekeik számára. Kicsik és nagyok együtt alkott, annak érdekében hogy otthonuk éke egy jótékony célt is szolgáljon.

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/

Pályaorientációs workshop – Vissza a munkába gyerekkel?

A Ficsak 11 Alapítvány pályaorientációs workshopot tartott Vissza a munkába gyerekkel? címmel, hogy segítse azokat az édesanyákat, akik vissza szeretnének térni a munkaerőpiacra . A workshopot Kovács Márta életút konzulens, coach, tréner tartotta. 

A workshop 7 édesanya jelenlétével zajlott az online térben, ZOOM-on. A résztvevők előzetesen egy minikérdőívet töltöttek ki, hogy a workshopot személyre szabottan tudjuk megtartani. A résztvevők páros megbeszélés, előadás, és közös tapasztalat megosztás útján is dolgoztak azon, hogy tisztában legyenek a saját céljaikkal, a képességeikkel, az erősségeikkel. Átbeszélték, hogy a munkaadó részéről mik az elvárások, hogyan írják meg önéletrajzaikat, és mi várható az állásinterjún. 

 A munkába visszatérés kapcsán az édesanyákat a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése is foglalkoztatja, hiszen munkába állásukkal az egész család élete megváltozik. A workshop alatt arra is kaptak tippeket, hogyan vonják be a családtagokat a háztartás és a gyerekek körüli teendőkbe, hogy a családi élet továbbra is harmonikus legyen. 

Jótékonysági mézeskalács sütés a FICSAK házban!

Ti szoktatok közösen sütni a gyerekekkel? A karácsony előtti időszak nagyon jó alkalom, hogy közösen készülődjünk, hangolódjunk az ünnepekre. Már az egészen pici gyerekekkel is tudtok a konyhában tevékenykedni. 

Ennek apropóján közös sütésre hívtuk a kerületi családokat, annak érdekében, hogy az elkészült sütiket a Családszervezetek VI. Adventi Jótékonysági Vásárán (11.26-án,pénteken) tudjuk eladásra kínálni.  A befolyt összeget a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthonának ajánlottuk fel.

A sütés során vitathatatlanul sziporkázó volt a hangulat és a résztvevők igazán karácsonyi hangulatot és illatot varázsoltak a FICSAK házba.

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/

Újbudai tekergés

Budapest közkedvelt kerületében sorra húzzák fel a lakóparkokat és egymás után cserélnek gazdát a lakások is. Lakók jönnek-mennek, de leginkább jönnek, ebből adódóan vált a 11. kerület mára a Budapest legnépesebb kerületévé.  

A Ficsak Budapest11 Egyesület Újbuda új lakosait hívta meg egy rendhagyó városnézésre, mégpedig elektromos bicikliken gurulva. Azok jelentkezését vártuk, akik a közelmúltban költöztek Újbudára és lenne kedvük felfedezni tágabb értelemben vett otthonukat két keréken gurulba. A szuper elektromos biciklik segítségével hatalmas kört tettünk ma a 11. kerületben.

A képzett kerékpáros túravezető irányításával keltünk útra, és a közel 4 órás kerekezés során állomásról állomásra haladtunk. A megálló pontokon található nevezetességekről, érdekességekről, látnivalókról rövid ismertetőt hallhattunk, így a kerékpárosok megtudhatták miért feneketlen a Feneketlen tó, mi történt ‘56-ban a Móricz Zsigmond körtéren, ki volt a Hadik ház fővendége, és még azt is, hogy mi volt a Gellért gyógyfürdő  korábbi neve. Megcsodáltuk a Szabadság hidat, fotózkodtunk a Gellért hegyi sziklatemplom előtt, felkerekeztünk a Gellért hegy tetejére, elgurultunk a műegyetem főépülete előtt majd meg sem álltunk a Kopaszi gátig, ahol megcsodáltuk a Mol csoport égig érő tornyát, sőt,  megtudtuk, hogy a Lágymányosi öbölben hódok is laknak. 

A tartalmas kirándulást az egyes állomásokon kvízkérdésekkel is színesítettünk, így öröm volt látni a helyes válaszok sorából, hogy valóban  érdeklődő társaság tartott velünk. 

Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett, ugyanis a csípős ködös reggel után napsütésen szép időben értünk a Dunához, így a novemberi időpontválasztás ellenére egy kellemes élménydús napot tölthettünk a szabadban. 

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/

Öltözz stílusosan! Szín-és stílustanácsadás anyukáknak

11.kerületi anyukák FIGYELEM!


A FICSAK 11 Egyesület újabb kis csoportos (max. 6 fős) programot hirdetett a kerület édesanyáinak. Öltözz stílusosan! Szín-és stílustanácsadás anyukáknak.
A 3 órás workshop alatt megtudhatták a résztvevők, hogy a színtípusok közül melyik az övéké, hogy ezentúl mindig a számukra legelőnyösebb színeket tudják viselni. Meghatároztuk, hogy a testalkat típusok közül hova tartoznak az egyének, majd tanácsokat és útmutatásokat kaptak a számukra legelőnyösebb szabásvonalakhoz és ruhákhoz.  

A tanácsadást Botyánszky Szilvia, stylist tartotta (www.botyanszky.hu). 

Ha te is kedvet kaptál részt venni a stílustanácsadáson akkor érdemes regisztrálni, mert akkor elsőként fogsz értesülni a lehetőségről és a dátumokról, hiszen tervezünk januárban és februárban is megrendezni egy-egy alkalmat.


A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött az alábbi formon: https://forms.gle/zZWEXRU9ury7r9qx7

Időpontok:
2021. november 19., péntek 16-20 óráig – MEGTELT
2022. január – szervezés alatt- előregisztráció
2022. február – szervezés alatt – előregisztráció

Helyszín: 1118. Budapest, Előpatak utca 60. Ficsak Családi Központ

Tehát ezen a jelentkezési lapon azt jelzed, hogy januárra vagy februárra érdekelne egy ilyen lehetőség és kéred, hogy e-mailben elsőként kapd meg az új időpontokat és jelentkezhess.

Hordozási tanácsadást tartottunk a Ficsak Családi Központban Minden, amit a babahordozásról tudni kell címmel

 Erdő Lenke a Hordozóház oktatója tartott hordozási tanácsadást az édesanyáknak a Ficsak Családi Központban. 

A résztvevők megismerkedtek a különböző hordozó eszközökkel, kipróbálhatták azokat. Lenke a hordozó eszközök széles választékát hozta magával, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.  

Az anyukák a próbababákon és a saját gyermekükön is kipróbálták a kötési technikákat, illetve útmutatást kaptak, hogy milyen korú, milyen súlyú gyermeket, milyen pozícióban érdemes hordozni. Hordozóeszköz választásakor érdemes amellett letenni a voksunkat, amelyikkel azonosulni tudunk. Ha ránézésre a sok csatos kenguru nem szimpatikus, válasszunk kendőt! Gyermekünknek bármelyik eszköz megfelelő, mert az újszülöttnek az édesanya közelsége a legfontosabb a világon. Eszközválasztásnál a saját preferenciáinkat részesítsük előnyben, nekünk melyik kényelmes, melyikkel tudunk azonosulni. Megtudtuk, ha gyermekünk nem szereti a hordozást, az nem az eszköz hibája, hanem elképzelhető, hogy nem lát ki, nem tudja a kezeit mozgatni, a mozgásában korlátozva van. Ilyenkor váltsunk eszközt, vagy pozíciót (elől hordozásról hátul hordozásra). Ezért mindig figyeljünk a babánk és a saját testünk jelzéseire is. Rosszul hordozni nem lehet.

 A babahordozás nagyon-nagyon jó lehetőség a korai szülő-gyermek kapcsolat, a kötődés elmélyítéséhez! Sőt, nagyszerű lehetőség az édesapák bevonására is, mert hordozni ők is tudnak. A tanácsadás a résztvevők kérdéseinek megválaszolásával zárult.  

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/

Újbudai programajánló családoknak

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Online Coaching édesanyáknak

A FiCSAK 11 Egyesület egy 4 alkalmas Coaching édesanyák számára előadás sorozatot indít a következő témákban:

1. Teljes élet anyaként- hogyan jusson idő mindenre gyerekek mellett?
2. Időmenedzsment a munkában és a magánéletben
3. Hogyan érd el céljaidat gyerekek mellett is?
4. Lelki egyensúly megőrzése – hogyan legyél türelmesebb szülő

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött>>>>https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA

Előadó: Domokos Kata life,- business,- és karriercoachKata 2016 óta támogatja a hozzá forduló édesanyákat abban, hogy megtalálják az egyensúlyt életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. A Semmelweis Egyetem 2. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján két évig vezette a koraszülő anyukák támogató csoportját.


Egyéni konzultáción, csoportos coaching alkalmakon, workshopokon, online tanfolyamokon és az előfizetői klubjában a gyermekes léttel járó, tipikusnak mondható élethelyzetek, elakadások megoldásában segíti ügyfeleit, elsősorban stresszkezelés, dühkezelés, békés önérvényesítés, időmenedzsment, munka és magánélet egyensúlyának megteremtése terén. 

Kicsit bővebben a témákról:

Időpont: Október 1. péntek 10:00 A Zomm belépéshez a link itt kérhető >> https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA
Cím: Teljes élet anyaként – hogyan jusson mindenre időnk gyerek mellett?  
Téma: Hatékony időbeosztás gyerek mellett – hogyan is csináld? Az előadáson olyan módszereket tanulhatsz, amelyek neked is segíthetnek, hogy jobban gazdálkodj időddel gyermekeid mellett is. Regisztráció: https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA
Időpont: Október 8. péntek 10:00 
Cím: Időmenedzsment a munkában és a magánéletben
Téma: Dolgozó nőnek lenni nem egyszerű feladat. Az anyává válás szintén kihívásokkal teli időszak a nők életében. És dolgozó anyának lenni? Nos, talán ez okozza a legnagyobb fejtörést! Az előadáson megmutatom azokat a módszereket, amelyek segítettek már eddigi ügyfeleimnek is jobb időbeosztást kialakítani életükben azután is, hogy anyaként ismét visszatértek a munka világába! Regisztráció: https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA
Időpont: Október 15. péntek 10:00 
Cím: Hogyan érd el a céljaidat gyerekek mellett? 
Téma Minden terved dugába dől, mert a napok csak a túlélésről és a tűzoltásról szólnak? 
Nincs időd a testmozgásra, a tanulásra, az énidőre a napi mókuskerékben?
Az előadáson arról lesz szó, hogy mit tehetsz azért, hogy elérd a személyes és karriercéljaidat gyerekek mellett is. Regisztráció: https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA
Időpont: Október 22. péntek 10:00 
Cím: Lelki egyensúlyunk megőrzése – hogyan legyél türelmesebb szülő?
Téma: Az egyik leggyakoribb, lelkünket marcangoló önvád oka édesanyaként, hogy nem tudunk mindig minden pillanatban Buddha nyugalmával hozzáállni a rázós szituációkhoz. Néha mindannyian azt érezzük, hogy nincs elég türelmünk a mindennapokhoz, a gyermekeinkhez, az előttünk álló feladatokhoz. 
Mégis milyen eszközökhöz nyúlhatsz akkor, ha változtatni akarsz? Az előadáson ezt a témát járjuk mélyebben körbe. Regisztráció: https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA

Sok szeretettel várunk 60 perces előadásainkon gyermekeddel együtt. Jó idő esetén a FICSAK CSALÁDI KÖZPONT kertjében/teraszán találkozunk. Rossz idő esetén tágas termünkben várunk. Gyermekeknek gyereksarkot biztosítunk. 

Címünk: Ficsak Családi Központ 1118 Budapest, Előpatak utca 60.Regisztráció: https://forms.gle/VLKd7uN3jBCDHiwSA