Beszélgess velünk, mondd el a véleményed egy finom ebéd mellett!

„Pandémia alatt is helytálltunk“ címmel hirdetünk felhívást, melyre Újbudai anyukák/apukák, tehát szülők jelentkezését várjuk. A FICSAK Budapest 11 Alapítvány szervezésében létrejövő esemény célja, hogy egy finom ebéd mellett megköszönjük a szülőknek a Pandémia alatti áldozatos munkájukat, tapasztalatot gyűjtsünk és cseréljünk ezen időszakot illetően és javaslatokat fogalmazzunk meg együtt a jövőre nézve.

(tovább…)

Tegyük szebbé EGYÜTT több száz nehéz sorsú gyermek karácsonyát!

Most Te is segíthetsz!

Tegyük szebbé EGYÜTT több száz nehéz sorsú gyermek karácsonyát!

Idén a Ficsak Budapest11 és a Ficsak Családi Központ is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójához! Szívügyünknek érezzük, hogy egy ilyen nemes ügyet támogassunk. Nemcsak gyűjtőpontként, hanem adományozóként is részt veszünk az akcióban, ezzel is segítve áldozatos munkájukat.

A gyűjtés időtartama: 2020. november 27 – 2020. december 20.

Cipősdobozok átvétele: Hétfőtől – péntekig 9:00-16:00 – ig.

Kapcsolattartó: Kovács Dóra, kovacsdora.ficsak@gmail.com, 06 20 342 2007

HOGYAN KÉSZÜLJ?

Hogyan készíthetek ajándékot?

 1. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt!
 2. Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

Dobozod tartalmazhat

 • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
 • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
 • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
 • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
 • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Van amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, ne ajándékaitokba ne tegyetek:

 • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
 • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
 • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
 • gyógyszereket
 • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

És ne feledjétek, minden évben díjazzák a legkreatívabb cipősdoboz ajándékokat, így bátran engedjétek szabadon fantáziátokat ☺

Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 19-ig juttasd el a Ficsak Családi Központba (1118 Budapest, Előpatak utca 60.).

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Dobozoljunk EGYÜTT!

Őszi élménytábor

Elindult az előjelentkezés a 2020-as őszi táborra!

2020.10.26. – 2020.10.30.

8-13 évesek részére, létszám 12 – 14 fő, ára 28 000 Ft/fő

Csodálatos a természet ősszel! A ragyogó fények, a friss levegő üdítően hat a gyerekekre. Erre építve szervezzük meg az Őszi élménytáborunkat a Ficsak Családi Központban. Különféle őszi terméseket használunk majd a kreatív kézműves foglalkozásokon. Emellett ügyességi játékokkal, sportos kihívásokkal várjuk a táborozókat.

A tábor célja, hogy az őszi szünetet megtöltsük nevetéssel, vidámsággal, és sok új élménnyel, mindezt kütyümentesen!

Nyári táboraink sikereink felbuzdulva civil szervezetünk, a FICSAK idén ősszel is várja a táborozni vágyó gyermekeket.További részletek >> https://ficsak.hu/oszi-elmenytabor/

>> ELŐJELENTKEZÉS <<

Szabadtéri edzés anyukáknak

Szereted a mozgást és a friss levegőt? Szeretnél kicsit kikapcsolódni a gyerekek mellett? Akkor ezt a programot NEKED találták ki!

Várunk szeretettel minden anyukát szabadtéri edzésünkön! Lehetsz kezdő vagy rutinos, ezen az eseményen garantáltan jól fogod magad érezni.

Ha babáddal érkezel, úgy őt teheted magad mellé, vagy közben játszhat az udvaron a homokozóban.

Az esemény INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: augusztus 25. 17:00 és szeptember 1. 10:00

Időtartam: 1 óra

Helyszín: FICSAK Családi Központ

>> Regisztráció <<

Programok egész évben a Ficsak Családi Központban

Sok szeretettel várja a kisebb és nagyobb gyermekeket a Ficsak Családi Központ, Gazdagrét szívében. Idén ősztől a Ringató és az Omnivágus Egyesület mellett számos új foglalkozás is megrendezésre kerül a Ficsak Családi Központban. Többek között Bűvész tanfolyam Németh Gábor bűvésszel, Mese Maci Enyedi Anitával, Baba-mama fitness Jánosi Éva oktatóval és Rhyme Time angol zenebölcsi Hevessy Cintiával.

Újdonság!! Elindulnak a FICSAK saját kézműves foglalkozásai is a Ficsak Kreatív Műhely néven, valamint Családi edzésekre is várják az érdeklődőket. 

Lurkó kalandtábor – irány a természet!

Lezárult a Fiatal Családosok Klubja “Lurkó kalandtábor – irány a természet” 2020-as nyári napközis tábora. Idén a Ficsak Családi Központ adott otthont a gyerekeknek. 5 napon keresztül különböző színvonalas rendezvényekkel, feladatokkal és spot eseményekkel készült a FICSAK a táborra. 

Idén a gyerekek ellátogattak a Sas-hegyi Látogatóközpontba, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tartott előadást a madarakról a gyerekeknek. Emelett sokat mókáztak, játszottak és lelkileg, szellemileg töltődtek a gyerekek.

További információk a táborokkal kapcsolatban >> https://ficsak.hu/taborok/