Tisztítsuk meg Újbudát! kampányunk során áprilisban minden pénteken szemétszedést szerveztünk a kerület különböző pontjain. Az 5 alkalmas szemétszedő akció utolsó állomása Gazdagrét volt. Célunk az, hogy mérsékeljük az utcán heverő, parkolókban kallódó szemetek mennyiségét.

Bármerre sétálunk, közterületeken, parkban, járunk autóval, vagy várakozunk a buszmegállóban mindenhol rengeteg szemét veszi körbe lakókörnyezetünket. Az okok sokféle irányban levezethetők. Számtalanszor hangsúlyoztuk és tesszük ezt most is, a személyes hozzáállás, az egyéni felelősségvállalás az egyik kulcsa az elszemetesedett utcáknak.

Gazdagréten és Madárhegyen szervezett szemétszedéssel az országos TeSzedd akcióhoz is kapcsolódtunk!

Áprilisban az 5 alkalom során megtisztult a Savoya park környéke, a Gellért-hegy. Tevékenykedtünk a Bartók Béla út végén. Becsatlakoztunk a Teszedd akcióba és Őrmezői Általános Iskolával együtt több mint 200 önkéntessel gyűjtöttünk szemetet az iskola környékén.

A kampányt Gazdagréten zártuk, ahol sok helyi család, óvodás, iskolás, egyetemista, felnőtt és nyugdíjas is csatlakozott hozzánk.

Köszönjük mindenkinek, aki tesz a környezetért, rengeteg szemetet sikerült összegyűjtenünk, ami egyrészt öröm és másrészt kiábrándító. Ezúton is kérünk mindenkit, hogy figyeljen környezetére, és óvja ahol csak lehet!

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk. Volt óvodás, iskolás, egyetemista, felnőtt és nyugdíjas is köztünk, amiből az látszik, hogy minden korosztály számára fontos környezetünk tisztasága.

A munkát folytatjuk, van még mit tennünk!!!