Nagyon fontos témával zártuk Felelős Állattartás Újbudán sorozatunkat, mégpedig az Általános elsősegélynyújtás témakörét jártuk körbe állatorvos segítségével. 

Akinek kutyája van, az pontosan tudja, hogy valami mindig történik… Bár mindannyian azt kívánjuk, soha ne legyen rá szükség, mégis alapvető fontosságú, hogy minden kutyatulajdonos ismerje az általános elsősegélynyújtás alapjait, hiszen adódhat az a helyzet, amikor ezen múlik kedvencünk egészsége, sőt, akár az élete.

Rengeteg kérdést tettek fel a résztvevők saját kedvencükkel előforduló problémákkal kapcsolatban. A körömvágási problémáktòl indulva a súlyosabb esetekig sok mindent érintettünk, tanácsokat kaptunk azokra az alkalmakra, amikor nincs a közelben állatorvos. Útmutatòt kaptunk, mik azok a tippek, teendők, melyekkel átvészeljük azt az időt, amíg a rendelőbe érünk.

Nagyon fontos, hogy kutyánk egészségének megőrzése érdekében figyeljünk az alábbiakra:  

– a fajtának/kornak/méretnek/aktivitásnak megfelelő táplálékot kapjon

– mindig rendelkezzen a kötelező veszettség elleni védőoltással, de javasolt a többi fertőző betegség elleni oltást is beadatni

– legyen védve a külső és a belső élősködőktől

– megfelelően legyen szocializálva, mind emberek, mind kutyák tekintetében, problémás kutya esetén kérjük kutyakiképző tanácsát.

– Kölyökkutyával csak a meglévő alap oltási sor beadatása után menjünk kutyás közösségbe.

– Sajnos előfordul, hogy kutyánk séta közben beleeszik valamibe, ami számára veszélyes lehet (pl. fagyálló, patkányméreg). Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeljük és szokatlan tünetek (pl. nyálzás, émelygés, hányás, hasmenés, étvágytalanság, remegés, görcs) észlelésekor azonnal forduljunk állatorvoshoz!

Előadásunkon a résztvevők Dr. Vada Edina állatorvos előadásában tájékozódhattak a meg a legfontosabb tudnivalókról és ismerhették meg azokat az eszközöket is, amiket érdemes otthonra beszerezni.

A FICSAK 11 Alapítvány 4 alkalmas gyakorlati oktatással folytatja a programsorozatát.

Jelentkezni már lehetséges az alábbi linken: 👉🏼 https://bit.ly/felelosallattartas_gyakorlat