Kerületünkben igazi közösségi élet zajlik, melynek egyik meghatározó közösségét az újbudai Gazdik jelentik. A 11. kerületi kutyatulajdonosok és négylábú kedvenceik számára hiánypótló kezdeményezést indítottunk, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a felelős állattartásra!

A FICSAK 11 Alapítvány 4 alkalmas elméleti előadással és 4 alkalmas gyakorlati oktatással várja a kutyatulajdonosokat és a leendő gazdikat, továbbá azokat akik érdeklődnek a témák iránt!

Elméleti oktatások:

2024. február 14.; szerda, 18:00- 20:00 – Gazdagréti Közösségi Ház 

1118 Budapest, Törökugrató utca 9.

Előadó: Angyal Zsolt – az Akela Kutyaiskola vezetője 

Kutyatámadások kivédése és kezelése

Kutyásként érdemes minden helyzetre felkészülnünk, és sajnos ebbe beletartozik az is, ha esetleg minket vagy Négylábú kedvencünket megtámadja egy másik kutya. Hogyan előzhetőek meg a támadások? Mit szabad, és mit nem szabad soha tenni kutyatámadás esetén? Hogyan válasszunk szét két verekedő kutyát? Mi a teendő, hogy ha gyermekkel vagyunk? Hogyan tudunk otthon felkészülni ezekre a helyzetekre?

Az előadáson ezekre a kérdésekre is választ kapunk, megtudjuk hogy éles helyzetben mit kell tennünk!

2024. március 1.; péntek, 18:00- 20:00- Őrmezei Közösségi Ház

1112 Budapest, Cirmos utca 8.

Előadó: Angyal Zsolt – az Akela Kutyaiskola vezetője 

Viselkedési problémák kialakulása és kezelése

Kutyáink egytől egyig mind fantasztikus társak! Sajnos azonban szinte alig akad olyan gazda, aki ne küzdene kedvence valamilyen viselkedési problémájával. Szeparációs szorongás, szökés, ásás, ugatás, felugrálás, agresszív viselkedés, félelmi reakciók… Ahhoz, hogy ezeket meg tudjuk oldani, elsődleges, hogy megértsük a kiváltó okokat és azt, kutyáink hogyan is működnek.
Előadáson segítséget nyújtunk a különféle viselkedési gondok felismerésében és kezelésében, hogy kiegyensúlyozottabb életet élhessünk Négylábú barátainkkal.

2024. március 13.; szerda, 18:00- 20:00 – Bikás Park, Montázs Art Café

1119 Budapest, Etele út 55.

Előadó: Angyal Zsolt – az Akela Kutyaiskola vezetője 

Kutyaválasztás a családba

Amikor kutyát veszünk magunkhoz, akkor hosszú időre, akár 10-15 évre választunk társat. Ahhoz, hogy a közös élet ne váljon csalódássá, nagyon fontos, hogy az új családtag kiválasztása is tudatos, körültekintő döntés eredménye legyen. Milyen fajtát válasszunk, egyáltalán számít hogy keverék vagy fajtatiszta egy kutya? Tenyésztőtől vagy menhelyről vigyük haza új társunkat? Felnőtt vagy kölyök legyen a kiválasztott? Melyik kölyköt érdemes választani egy alomból?
Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, hogy leendő kutyánk kiválasztása biztosan jó döntés legyen!

2023. március 27.; szerda, 18:00- 20:00 – Szent Margit Gimnázium

1114 Budapest, Villányi út 5-7.

Előadó: Dr. Vada Edina – állatorvos, Angyal Zsolt – az Akela Kutyaiskola vezetője 

Általános elsősegélynyújtás

Akinek kutyája van, az pontosan tudja, hogy valami mindig történik… Bár mindannyian azt kívánjuk, soha ne legyen rá szükség, mégis alapvető fontosságú, hogy minden kutyatulajdonos ismerje az általános elsősegélynyújtás alapjait, hiszen adódhat az a helyzet, amikor ezen múlik kedvencünk egészsége, sőt, akár az élete.

Előadásunkon a résztvevők megismerhetik a legfontosabb tudnivalókat és azokat az eszközöket, amiket érdemes otthonra beszerezni.

Ismerd meg jobban a kutyádat és te leszel a legjobb gazdi!

>> REGISZTRÁLOK <<

Jelentkezz most, hogy biztos legyen a helyed! A programok ingyenesek!

A gyakorlati időpontokra a későbbiekben tudtok jelentkezni.

 

Sőt, azok, akik legalább 3-3 alkalommal részt vesznek az elméleti és a gyakorlati képzésen, oklevelet kapnak, továbbá értékes, 50.000 Ft értékű Fressnapf utalványt sorsolunk ki közöttük.

 

Legyen Újbuda egy igazán állatbarát kerület! Alakítsunk ki remek kapcsolatot a kutyánkkal és hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartásra!

Várunk sok szeretettel!