2023-ban elindult a FICSAK Szülőakadémia újabb, 5 alkalmas előadássorozata, mellyel célunk, hogy olyan, a szülőkben felmerülő kérdésekre segítsünk választ adni, amelyek elősegítik a családi élet harmóniáját, és a gyerekek testi és lelki fejlődését.

A gyermekek lelki fejlődésére is megszületésüktől kezdődően rendkívüli figyelmet kell fordítanunk, annak érdekében, hogy egészséges kiegyensúlyozott gyerek, majd felnőtt válhasson belőlük. 

A FiCSAK hitvallása szerint az egymás melletti elköteleződés valódi érték, a gyerek pedig maga a csoda, és hogy valóban önfeledt és harmonikus gyerekkort tudjunk biztosítani gyerekeink számára, ahhoz időnként szakemberek megbízható tanácsaira, tapasztalataira, véleményére útmutatására van szükségünk.

Téma van bőven, hiszen ahogy szokták mondani, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, és mi minden szülői korosztálynak szeretnénk segíteni, irányt mutatni meghirdetett előadásainkkal.

Minden gyermek más, minden család más, ezért első 4 előadásunkhoz kizárólag személyesen lehet csatlakozni, ugyanis a program magában foglal kiscsoportos beszélgetéseket, tapasztalatcserét, egyéni problémák, esetek feltárását, személyes tanácsokat, útmutatást.

Első előadásunk témája a Pozitív megerősítés és jutalmazás, következetesség és következmények volt, mely a 3-6 éves korosztályra fókuszált, a beszélgetést pedig Arendt Anna pszichológus vezette.

A tavaszi időszakban még 3 előadással várunk az óvodás, kisiskolás korú gyerekek szüleit Budapest 11. kerületében a Szent II. János Pál Iskolaközpontban, továbbá tervezünk még egy rendezvényt Tari Annamária pszichológus közreműködésével online formában, melyre bárki távoltól is csatlakozhat.

Várunk tehát minden érdeklődőt ingyenes előadásainkon. Programjainkról legfrissebb információkért kövessék a FICSAK Szülőakadémia facebook oldalát.