Ha már unjuk a banánt és a gyerekek nem akarnak gyümölcsöt enni. Szórakoztatò és vidàm időtöltés a tavaszi szünetre, sőt a vendégek fogadására is tökéletes.

Az étel nem játék, de abban az esetben, ha gusztusosan szolgáljuk fel, játékos megoldásokat alkalmazva, sokkal könnyebb gyerekeinkbe beletuszkolni egy kis vitamint.  

A vitaminok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, viszont kellő mennyiségben az előállítására nem mindig képes, ezért tápanyag formájában vagyunk kénytelenek bevinni. A hosszú téli hónapok után szervezetünk vitaminkészlete fogyóban van, így most rendkívül fontos, hogy az idénygyümölcsök megjelenése előtt még déligyümölcsökből, zöldségekből, magvakból pótoljuk a hiányt és betegeskedés nélkül tudjunk élvezni a tavaszt.

Kisiskolás korban magas a vitaminszükséglet, melynek pótlása ideális esetben zöldségekkel és gyümölcsökkel megoldható, viszont sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy ebben az időszakban a gyerekek korántsem hajlandóak annyi vitamindús ételt fogyasztani, amennyit kellene. Így szülőként egyéb trükkökhöz kell folyamodnunk, hogy mégis meglegyen a kellő vitaminbevitel. Nem ritka, hogy hatásos olyan ételeket készíteni, mely elrejti a zöldségeket, gyümölcsüket. Íme erre remek példák a gyümölcstálak, melyek igazi vitaminbombák.