Tarts velünk, és vezetett sétán ismerd meg Újbuda nevezetes helyeit! –  jelmondattal indítottunk séta sorozatot a 11. kerületben azzal a céllal, hogy minél több lakos megismerje a kerület szépségeit, eldugott kincseit, látványosságait.

Az október végi, csodás őszi időben a sokszínű Gellért-hegyen sétáltunk Mika Edit, helytörténész vezetésével. A séta témája és címe is tükrözi azt a sejtelmességet és misztikát, ami még ma is övezi a Gellért-hegy múltját: Hol vannak a boszorkányok, avagy a Gellért-hegy titkai.

A rendkívül tartalmas sétához rengetegen csatlakoztak, hiszen a remek időben öröm a természetben barangolni, főleg akkor, ha számos információt szívhatunk magunkban lakóhelyünkről.

A séta során megismerkedünk a hegy kialakulásával, a barlangok titkaival. Megtudtuk, milyen emberek éltek itt a különböző történelmi korokban, hallottunk a híres Gellért-hegyi boszorkány járásról.  A villasorra érve „átlépünk a XX. századba”, és az épületek titkai hallatán megelevenedtek előttünk a híres írók, művészek és az embermentő svéd diplomaták is.  Rátaláltunk a Minerva utcának a titokzatos névadó szobrára is. Utolsó állomásunk a Kelenhegyi Műteremház volt, ami jelenleg is művészek lakhelyéül szolgál. Megcsodáltuk Szent Vince szobát, majd lesétáltunk a Gellért térre.

Figyeltünk arra, hogy a séta könnyen teljesíthető legyen, így gyerekeknek és idősebbek is csatlakoztak hozzánk.

Köszönjük, hogy ilyen nagy érdeklődés övezte a kirándulást, hiszen sétáinkkal célunk, hogy az itt élők minél jobban megismerjék Újbudát!