Az FICSAK Alapítvány 11. kerület 2022. március elején Facebook oldalán hirdetett rajzpályázatot, melyre Magyarország több pontjáról, sőt még Erdélyből is érkeztek alkotások. Nagy öröm számunkra, hogy nemcsak a Budapest 11. kerületében ismerik egyesületünket, hanem hazánk más részein is követik tevékenységünket, és bekapcsolódnak programjainkba.

A rajzverseny témája a húsvét, mely a gyermekek számára mindig örömteli és vidám ünnepet. Rendezvényünk célja, hogy a digitalizált világban a gyerekek saját fantáziájukat használva alkossanak, mely melyben örömüket lelik. Nagy öröm számunkra, hogy több mint 80 kisgyerek ragadott ecsetet, ceruzát és készített húsvéti témájú rajzot. Egytől egyig mind gyönyörű és utánozhatatlan. Fontosnak tartjuk azt, hogy a gyerekek alkossanak, melynek segítségével kifejezik érzéseinket, leküzdik gondjaikat, és örömüket lelik abban amit csinálnak. Bizonyított tény, hogy a rajzolás által és közben felszabadul állapotba kerülnek, csökken a megfelelési kényszer, oldódik a stressz, kizárhatóak a negatív gondolatok. Az önkifejezéshez mindig öröm társul, bízunk benne, hogy minden gyermek tovább folytatja a rajzolást, mellyel minden alkalommal örömmel foglalkoznak majd.  

A beérkezett művekből kiállítást rendeztünk a FICSAK Családi Központban, 2022. április 9-én. Ide vártuk a gyerekeket és szüleiket, akik büszkén mutatták meg rajzaikat, és a legügyesebbek átvehették nyereményeket is. 

Óvodás kategóriában első helyezést ért el Szenczi Ádám, második helyen Kis Laura és  Mihály Levente végzett. Általános Iskola alsó tagozatának első helyét Fehérvári Dorina alkotása foglalta el, őt követte Szenczi Dávid, majd Kis Rebeka. A felső tagozat díjazottjai között első helyen Mihály Zita végzett, második lett Kovács Johanna, őt követte Kovács Jázmin. Gratulálunk a nyerteseknek! 

A képekből nyílt kiállítás húsvétig megtekinthető 9-16 óra között a Ficsak Családi Központban, várunk mindenkit szeretettel. ❤

Az eseményről készült képek itt megtekinthetőek: https://ficsak11.hu/galeria/