Minden hétre egy tábor! Ezúttal napközis kerékpár táborba vártuk a gyerekeket, ahol sportból és mozgásból nem volt hiány. Kirándultunk, síeltünk, bicikliztünk, falat másztunk és egész nap meg sem álltunk, a gyerekek kellőképpen elfáradtak a nap végére testileg és szellemileg egyaránt. 14 fő vett részt a táborban. Az egész hetes tikkasztó hőségben, kihívás akadt bőven nekik, de szuper csapat alakult ki.

Ajánlott életkor 5-15 éves kor volt, a részvétel feltétele pedig az, hogy a gyermek tudja kezelni, és biztonságosan használni a váltós kerékpár. A napközis táborban játékosan fejleszettük a gyerekek egyensúlyát és mozgáskoordinációját. Növeltük a gyerekek kerékpár kezelési rutinját és önbizalmát. Megtanítottuk a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályait és hogy mi a teendő műszaki hiba és baleset esetén.

A napi programokat a csoport összetétele és a heti időjárás alakulása alapján állítottuk össze. A bázis elhagyó programokat biciklivel vagy gyalogosan teljesítettünk. A Normafa körnél megismertük a kerékpározás szabályait a  természetben, Bikás parki programnál pedig a városi közlekedést gyakoroltuk. Csapatversenyekben is bővelkedett a hét, készültünk ügyességi feladatokkal, bővítettük a gyerekek műszaki ismereteit, és az elsősegélynyújtást is gyakoroltuk, hogy bármilyen helyzetbe kerülve azonnal tudjanak segíteni egy elesett társukon, és ne essenek pánikba. Egy délelőttöt töltöttünk a Cyberjumpban, ahol falmászást próbálhatták ki a gyerekek, ami rendkívül fejlesztő hatással van a szem- kéz koordinációra, mozgásra. 

Nagyon fontos a mai, digitális világban, hogy a gyerekek kiszakadjanak a telefon, a tv és a számítógép világából, és tartalmas szórakozással töltsék a nyári szünetet. Mozogjanak, fejlődjenek.