Csodás kora őszi időben kimozdítottuk Újbuda lakóit, és kis vidámságot csaltunk az iskolakezdésben megfáradt gyereket arcára. 

Családi piknikre vártuk a gazdagréti kicsiket és nagyokat azért, hogy egy közösségbe integráljuk a környék lakóit, és az újonnan a 11. kerülete költözőket. Családi programjaink remek lehetőséget biztosítanak ismerkedésre, beszélgetésre, barátságok kialakulására, melynek eredményeként boldogabb és kiegyensúlyozottabb kapcsolatok jöhetnek létre.

Kiemelt figyelmet fordítunk az Újbudára az utóbbi időben költöző lakókra, akiknek életében még inkább meghatározó a változást jelentő bizonytalanság és egyedüllét problémája. Mi nekik is szeretnénk segíteni, és irányt mutatni, hogy milyen módon tudnak csatlakozni közösségekhez és kisebb baráti vagy sport társulásokhoz. 

A Budapest 11. kerületében található közkedvelt parkba hívtuk a városlakókat Őszköszöntő piknikünkre, annak érdekében, hogy egy remek vasárnap délutánt töltsön együtt a család!

Minden korosztály számára érdekes programokkal készültünk, hogy senki se unatkozzon. Végül az időjárás is kegyes volt hozzánk, így gyönyörű őszi időben tudtunk együtt táncolni és énekelni a RépaRetekMogyoró formációval, láthattunk Zumba bemutatót, sőt csatlakozhattunk is hozzájuk, lehetőség nyílt kézműveskedésre, arcfestésre. Az édesanyákat az Anya- Kapocs mentálhigiénés tanácsadás várta, sőt még grafológus is jelen volt, aki kézírásunk alapján jellemezte karakterünket. Nem maradhatott el a fagyi sem, melyre mindenki vendégünk volt. 

Fontos, hogy időnként kiszakadjunk a munka, a tanulás és az egyéb teendők mókuskerekéből, és azokkal töltsünk egy délutánt akik valóban fontosak számunkra. A FICSAK 11. Alapítvány nap mint nap azért dolgozik, hogy könnyebbé, szebbé tegye a családok, az emberek életét a kerületben.