A Ficsak 11 Alapítvány pályaorientációs workshopot tartott Vissza a munkába gyerekkel? címmel, hogy segítse azokat az édesanyákat, akik vissza szeretnének térni a munkaerőpiacra . A workshopot Kovács Márta életút konzulens, coach, tréner tartotta. 

A workshop 7 édesanya jelenlétével zajlott az online térben, ZOOM-on. A résztvevők előzetesen egy minikérdőívet töltöttek ki, hogy a workshopot személyre szabottan tudjuk megtartani. A résztvevők páros megbeszélés, előadás, és közös tapasztalat megosztás útján is dolgoztak azon, hogy tisztában legyenek a saját céljaikkal, a képességeikkel, az erősségeikkel. Átbeszélték, hogy a munkaadó részéről mik az elvárások, hogyan írják meg önéletrajzaikat, és mi várható az állásinterjún. 

 A munkába visszatérés kapcsán az édesanyákat a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése is foglalkoztatja, hiszen munkába állásukkal az egész család élete megváltozik. A workshop alatt arra is kaptak tippeket, hogyan vonják be a családtagokat a háztartás és a gyerekek körüli teendőkbe, hogy a családi élet továbbra is harmonikus legyen.