Tisztítsuk meg Újbudát! jelmondattal indítunk szemétszedő akciót 2024 tavaszán. A program oka egyszerű, azonban korántsem nagyszerű. Bármerre sétálunk, közterületeken, parkban, járunk autóval, vagy várakozunk a buszmegállóban mindenhol rengeteg szemét veszi körbe lakókörnyezetünket. Az okok sokféle irányban levezethetők. Ahogy már számtalanszor hangsúlyoztuk, és ahogy tesszük ezt most is, a személyes hozzáállás, az egyéni felelősségvállalás a legnagyobb kulcsa az elszemetesedett utcáknak. Másodsorban a nem megfelelően szervezett és felügyelt vezetett szemétszedések utólagos hozadéka is az, hogy számtalan területen soha vagy csak igen ritkán kerül sor vezetett szemétszedésre.

A területeket többféleképpen lehet csoportosítani. A forgalmas utcák, járdák, napi gyalogos közlekedésre használt területek mentén az átmenő forgalom „hatására” jelentős mennyiségű szemét landol a földön. Az utak, közlekedési útvonalak mentén az autókból „kipottyanó” hulladékok okoznak problémát. Az imént felsorolt hulladékok nagyobb területeken viszonylag kisebb mennyiségben okoznak kellemetlen látványt. Lokálisan központosulva, nagyobb mennyiségben okoznak gondot az építkezések környezetében felgyűlt hulladékok, illetve az illegálisan lerakott szemétkupacok, legfőképp a kerület peremterületein. Még manapság is sokan gondolják azt, ha felújítanak valamit, akkor a régi megunt dolgoknak az erdő szélén a helye. Ez rendkívül kiábrándító és felháborító cselekedet.

Most arra kérünk mindenkit, aki teheti csatlakozzon hozzánk áprilisban és végezzünk egy igazi tavaszi nagytakarítást Újbudán! Legyenek újra tiszták az utcák! Számoljuk fel az illegálisan lerakott szeméthegyeket! Tegyünk együtt a tisztább, szebb, élhetőbb környezetért!

Csatlakozz a lenti helyszínek bármelyikén hozzánk:

2024. április 5., péntek 10 óra Albertfalva

2024. április 12., péntek 10 óra Gellért-hegy

2024. április 19., péntek 10 óra Bikás park

2024. április 26., péntek 10 óra Őrmező

2024. április 27., szombat Gazdagrét

Regisztálj egyedül, barátaiddal, munkahelyeddel, lakóközösségeddel és tegyünk együtt azért, hogy szeretett kerületünk tiszta és rendezett legyen!

Regisztráció: www.bit.ly/tisztítsukmegujbudat

Minden szükséges eszközt biztosítunk!