Mi mindannyian, akik itt élünk Újbudán, egy tisztább, élhetőbb, biztonságosabb, zöldebb, átláthatóbb, szerethetőbb kerületről álmodunk, ahol minden egyes lakó boldogan és megelégedetten éli a mindennapjait. Jóleső érzés Önökkel újbudai polgárokkal személyesen is találkozni, beszélgetni és meghallgatni a kerülettel kapcsolatos észrevételeiket, hiszen így tudjuk közösen alakítani és élhetőbbé tenni szeretett kerületünket.

Jó itt élni, igazi közösségi élet zajlik Újbudán, s ennek egyik meghatározó közösségét képezik Önök, újbudai Gazdik. Szerencsére egyre többen vannak, akik a felelős állattartást már szem előtt tartják. Sajnos azonban sokan még elfelejtik, hogy egy állattal együtt élni, az ember és családja egész életmódjára, valamint az őket körülvevő közösségre is hatással van. A közösségi kutyázás pedig nagyszerű, de nem egyszerű dolog, ezért mindenképpen érdemes tájékozódni milyen feladatokkal és kötelezettségekkel jár. A kutya készségeinek fejlesztése mellett azonban szükségleteire is nagy gondot kell fordítani, hogy testileg és lelkileg egészséges maradjon, és sok örömteli évet nyújtson számunkra. Emellett pedig elengedhetetlen más gazdikkal, és a kutyusokat nem kultiválókkal is a békés egymás mellett élés.

Újbuda szerencsére rengeteg parkkal, kutyafuttatóval és kutyafuttatásra kijelölt területekkel rendelkezik, remek lehetőséget kínál a hosszú sétákra, kikapcsolódásra kedvenc négylábúnkkal. A kutyafuttatók és a közterületek tisztán tartását mi is nagyban segíthetjük a kutyagumi-gyűjtők használatával. Minden felelős gazdi pedig törekszik az előírások (például a pórázhasználat közterületen, kutyapiszok eltakarítása, mikrochip, éves veszettség elleni oltás) betartására, tegyük ezt mi is, legyünk követendő példák.

Az újbudai kutyatulajdonosok és négylábú kedvenceik számára e hiánypótló kiadvány a felelős állattartást népszerűsítve a kulturált kutyatartáshoz szükséges ideális feltételeket is számba veszi, és informatív módon segítő kezet is nyújt.

Mindenekelőtt ne feledjük, négylábúnk viselkedése rajtunk, gazdákon múlik, mi vagyunk a felelősek értük! Felelős és tudatos kutyatartóként pedig közösségbe csak felkészülten, kutyánk személyiségét és szükségleteit maximálisan megismerve, és a közösségi normákat betartva vigyük.

Kedvencünk feltétel nélküli szeretetéért ezt mi is megtehetjük.


Hasznos információgyűjtést kívánunk minden kutyatulajdonosnak és leendő gazdinak!