Újbuda területét tekintve Budapest nyolcadik legnagyobb kerülete, azonban közel 150 ezer fős lakosságából adódóan a főváros legmagasabb népesség számmal rendelkező kerülete. Buda közkedvelt része, sorra épülnek új lakások, társasházak, melyeknek új beköltözőit a Ficsak 11. Alapítvány próbálja minél előbb integrálni, programjaiba bevonnil 

Egyesületünk időről- időre szervez olyan eseményeket, melyekre elsősorban az új beköltözőket várja.  2022 tavaszán elektromos biciklin gurulva fedeztük fel a varost az érdeklődőkkel. Szívügyünk, hogy az emberek megismerjék és megszeresség lakóhelyüket, és kedveljék azt a helyet, ahol idejük nagy részét töltik. A rendhagyó városnézés során meglátogattuk a 11. kerület főbb látványosságait, és érdekes információkhoz juthattunk a kerület múltjával és jelenjével kapcsolatban. 

Túránkat természetesen mindenki teljesítette, és rengeteg élménnyel térhettek haza a vállalkozó kedvű résztvevők, ugyanis a 22 kilométeres táv, a Gellért- hegy jelentős szintemelkedését is leküzdve nem kis feladata volt még abban az esetben sem, ha remek elektromos biciklik segítették utunkat. A garantált izomláz nem maradhatott el másnap. 

A program során minden állomáson rövid ismertetőt hallhattak a résztvevők az adott nevezetességről, majd ezekhez játékos kvíz kérdések kötődtek. 

Megtudhattuk, miért feneketlen a Feneketlen- tó, hogy került a szánkózó domb a Bikás Park közepére, ki építette a Citadellát és milyen ritka állat figyelhető meg a Kopaszi- gáton. Ha kedvet kaptál, kövesd oldalunkat és legközelebb csatlakozz te is hozzánk. 

Az eseményről készült képek itt tekinthetőek meg: https://ficsak11.hu/galeria/