Rengeteg gyerek és szülő kerekedett fel december 5.-én és gyűlt össze, hogy énekszóval várja a Mikulást Gazdagrét egyik kedvelt bisztrója előtt. Sötétedéskor érkezett meg a zöld ruhás Mikulás, aki a gyerekek nagy örömére segítőivel egy hatalmas puttonyt is magával cipelt. Messziről érkezett, de a gyerekről mindent tudott. Nagy örömmel adta át nekik az egészséges finomságokkal teli mikulás csomagokat. 

A Ficsak Budapest11 és Zöld Követ egyesületek a Zöld Mikulás eseménnyel arra hívják fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével se feledkezzünk meg a környezetvédelemről. A mikulás csomag összeállítása során is figyeltünk arra, hogy annak tartalma a gyerekeknek az örömére szolgáljon, de emellett egészséges és finom is legyen. 

Kampányaink és programjaink során szeretnénk Gazdagrét és a 11. kerület lakosainak egy olyan szemléletmódot közvetíteni, ami lehetővé teszi környezetünk fenntarthatóságát, anélkül, hogy saját érdekeink csorbulnának. Célunk átadni és szokássá tenni olyan alapvető tevékenységeket, magatartást, melyek megtartásával, kis/kellő odafigyeléssel jelentős mértékben tehetünk környezetünk tisztántartása, a hulladékcsökkentés elősegítése vagy az energiapazarlás mérséklésében. 

Zöld Mikulás eseménnyel a gyerekeket szólítjuk meg, akik  a leginkább fogékonyak a környezetvédelemre. Ök lesznek a 21. század mozgatórugói, de rajtunk múlik milyen szemlélettel, vélekedéssel kezelik a világ jelenlegi talán legnagyobb problémáját, a környezetszennyezést. Ha nem állítjuk meg a jelenlegi energiapazarló, szeméttermelő hozzáállásunkat, a század végére a kocka véglegesen fordul. Nem mi leszünk a környezetünk ellensége, hanem a környezetünk fordul ellenünk, aminek már manapság is vannak fenyegető jelei. 

Talán még nem késő! 

Nagy boldogság számunkra, hogy ilyen nagy számú gyerek jött el és várta velünk együtt a Mikulást, és bízunk abban, hogy maradandó élményként emlékeznek majd a különleges Zöld Mikulásra. 

Nagy öröm számunkra, hogy sokan csatlakoznak hozzánk, részt vesznek rendezvényeinken, reméljük minden ilyen akciónk segít abban, hogy az emberek a szemléletén változtassunk, hatással van környezetünk megújulására.

További képek: https://ficsak11.hu/galeria/