Újbuda az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik központi helyszíne volt. Az elszánt egyetemistákból álló csapat innen indult a megszállás felszámolása ellen. 

Családbarát rendezvényre vártuk a 11. kerületi lakosokat, melyhez bíztattuk a szülőket, hogy  bátran csatlakozzanak gyerekekkel is. MIvel a program során nem nem kellett órákat egy helyben állni, valamint érdekes és látványos programmal készülünk, amellyel tisztelegtünk az ’56-os hősök emléke előtt! Rendkívül fontos a felnövekvő generáció számára a történelem megismertetése és a múlt tiszteletének átadása, mely a felnőttek feladata. 

A forradalmi felvonulást dr. Csatári Bence, az Nemzeti Emlékezet Bizottság tudományos kutatója vezette, aki a tankönyvi történelmet mellőzve, olyan történéseket tárt elénk, melyek Újbuda utcáin zajlottak, nagyszüleink szeme láttára. Megtudtuk mi történt valójában a Műegyetem falai között, Bartók Béla úton és a Móricz Zsigmond körtéren. Megtudtuk mi történt az utcákon, melyek azok az ikonikus helyszínek, melyeken történelmi események zajlottak le. Nap mint nap itt járunk, ha a falak, utca kövek mesélni tudnának sok máig ismeretlen részletet, igazságot elárulnának. 

A megemlékezést fáklyás felvonulással tettük még látványosabbá és bensőségesebb. 

Sokan azok közül is velünk tartottak, akik saját maguk is az 56-os tömeg részesei voltak, hallották, látták a fegyverek ropogását, a tankokat, saját bőrükön érezték az elnyomást és vágytak a szabadságra, mely csak jóval később következett be.

 Az ünnepi megemlékezés koszorúzással és Márai Sándor, Mennyből az angyal című versének meghallgatásával zártuk.Záró helyszínen, a Móricz Zsigmond körtéren beszédet mondott dr. Csatári Bence, valamint szavalt Szécsi Bence színész. 

A rendezvény végén beszélgetésre és uzsonnára vártuk az esemény résztvevőit a Móricz Zsigmond körtéren.