Sikeresen akciónkat tovább folytatjuk 2023-ban is.

A 2022 nyarán indított Új vagyok Újbudán kampányunkat decemberben egy nyeremény sorsolással koronáztuk meg, azonban továbbra is várjuk azoknak a jelentkezését, akik 2021 januárját követően költöztek Újbudára. A nyereményátadóra 2023. február 4-én ünnepélyes keretek között egy családi programokkal színesített rendezvényen kerül sor, melyre szeretettel várunk minden új lakost és családját.

Öröm látni, hogy az egyetemistáktól kezdve a fiatal párok, családosok, és nagyszülők is a 11. kerületet választják otthonuknak. Rövid idő alatt már több mint 200 ajándékcsomag talált gazdára. Kampányunkban a 2020 után beköltöző családokra koncentrálunk, mivel az utóbbi időben a kerületben sorra épülnek és cserélnek gazdát ingatlanok és a FICSAK 11 Alapítvány eltökélt szándéka, hogy a vele hasonló konzervatív, családcentrikus értékrendet valló Újbudára újonnan beköltöző családokat köszöntse az új otthonukban. Régi kedves hagyomány felelevenítése ez, hiszen a közösségbe újonnan érkezőket mindig is az új lakhelyre jellemző tárgyakkal, különlegességekkel ajándékozták meg. Ezt az eltűnt szokást szeretnénk visszahozni azzal, hogy minden Újbudára költöző családnak egy ajándékcsomaggal kedveskedünk.

Annak, aki szeretné megismerni a 11. kerület ikonikus helyeit, érdemes belelapoznia a kampányhoz kapcsolódóan összeállításra került Isten hozott Újbudán kiadványba, mely a XI. kerületi civil egyesületeket és az újbudaiak körében méltán népszerű, közösségi, aktív vagy csendesebb kikapcsolódásra alkalmas helyszíneket mutatja be néhány érdekességgel, elősegítve ezzel a lakókörnyezet felfedezését. 

Napjainkban több mint 144.000 fő él Újbudán, 2005 óta hivatalosan is a főváros legnépesebb kerülete. Sokan választják lakhelyül, mivel Budapest központi részén helyezkedik el, közlekedése kiváló, könnyen elérhetőek a bölcsődék, óvodák és iskolák, a felsőoktatási intézmények kiemelkedő színvonalúak. Kifejezetten sok a park, a játszótér, a zöldövezet.

A FICSAK11 Alapítvány bízik abban, hogy a kampányhoz minden 2020 után Újbudára költöző lakos csatlakozik. A regisztrációs felület az alábbi linken elérhető: https://ficsak11.hu/uj-vagyok-ujbudan/