A nagy érdeklődésre való tekintettel második alkalommal került megrendezésre Tóth Évi, az Intim Medical Academy és a LoveYourBelly hivatalos oktatója által megvalósított kismedence regeneráló tanfolyam a FICSAK Családi Központban. 

Mindkét alkalommal maximális létszámban csatlakoztak a résztvevők, ami azt bizonyítja, hogy nagy szükség van az ilyen jellegű, kicsit intimebb, a hétköznapokban háttérbe szorult problémák kezelésének elősegítését célzó eseményekre is. 

 A 3 alkalmas, 3 X 3 órás kifejezetten nőknek ajánlott  kismedence regeneráló tanfolyam célja, hogy a szülést követően, vagy akár idősebb korban jelentkező záróizom gyengeséget hatékonyan erősítése, regenerálja. 

Az első találkozó alkalmával érdekes és tanulságos előadáson vettünk részt, ahol megismertük a kismedence környéki problémák kialakulásának esetleges lehetőségeit és a meglévő kellemetlenségek csökkentésének elméleti hátterét.

Ezt a gyakorlati órák követték, ahol gondos odafigyelés mellett mindenki elsajátította azokat a feladatokat, melyeket a személyre szabott otthoni edzésterv során a későbbiekben heti rendszerességgel szükséges elvégezni.

Mint ahogy más egészségügyi problémát, így ezt sem szabad véka alá rejteni, mivel a későbbiekben a kor előrehaladtával a kialakult egészségromlás egyre csak fokozódik. Az időben elkezdett személyre szabott otthoni torna heti 2-3 alkalommal történő elvégzése nagyban visszaszorítja a kialakult problémákat és megelőzi a komolyabb bajok kialakulását. 

Ne felejtsük, mindig a megelőzésen legyen a hangsúly!